...

Handige Links

Hieronder vind je een overzicht van links naar handige pagina’s. We hebben een verdeling gemaakt in verschillende categorieën, je kunt deze eenvoudig bekijken door op de titel te klikken.

Steunpunt Nova is hét landelijke, onafhankelijke platform voor ouders die een baby hebben verloren tijdens de zwangerschap en rond de geboorte. Ze hebben vier hulpkaarten ontwikkeld die je kunnen helpen bij het vormgeven van het welkom en het afscheid.

Stichting Félice: Ouders die hun kindje verloren hebben, worden ineens geconfronteerd met het organiseren van een afscheid. Iets waar je als ouder nooit over nagedacht zal hebben. De kosten die komen kijken bij een uitvaart zijn erg hoog.

Vele jonge ouders hebben geen uitvaartverzekering of zijn niet in staat een uitvaart te betalen. En dat terwijl het op een mooie manier afscheid nemen enorm kan helpen in het rouwproces. Stichting Félice wil hierbij helpen en het mogelijk maken de verdrietige dag een beetje mooier te maken. ima afscheidszorg is partner van Stichting Félice.

Make a Memory

Stichting Still

Afscheidsmomenten: coöperatie van bekwame afscheidsfotografen in Nederland

 

Fotoboekje van geanonimiseerde geboorterouwkaartjes
Babyrouwkaartjes
Studio Bitterzoet
Cotton Paper design & letterpress
Kaartje2go Fastcards
Made for Moments
Studio Vol Talent wordt beheerd door Marije Kremers. Het adres voor op maat ontworpen geboorte-rouwkaarten. Ontwerp en productie worden op een sociaal verantwoorde manier gemaakt.

 

Afscheid in beeld van Lois Nieuwenhoven
Freshmotion van Vincent Smit (hij heeft deze film gemaakt van Puck)
Uitvaartfilm van Ben van der Goes
Uitvaartvideo.net van Lizzy de Wilde en Freddy Abendanon

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is handafdruk-in-doekje.jpg Handafdrukje in een knuffeldoekje.

 

 

Mijn Vogeltje: Melinda van Veen maakt als trotse moeder van Lisa* kleurrijke beeldjes voor op het graf. Je kunt zelf ideeën aandragen maar ook zelf mee creëren.
Monumentalista: Ine maakt wat jullie willen. Ga met haar in gesprek en zij maakt een mooi ontwerp.
Bosch Glaskunst
Den Hollandsche Gedenktekens
Michel Kuipers
Eijgelaar Natuursteen
Glazen gedenktekens

 

De kneedbare steen
Monumentalista
Memories to keep
Saskia de Rooy-keramiek
Lalief
Hella en Elke
Asbestemming
Michel Kuipers
De urnenwinkel
Urnwinkel
Silent Stones
Urnenhemel

Je kunt ook een urn laten maken van een 3D beeld van je buik of je baby.
Gravida maakt 3D scans van/met je baby of je zwangere buik. Van die scan kan later een 3D print gemaakt worden met ruimte voor de as.
Neem een kijkje op hun pagina die ze speciaal hiervoor hebben gemaakt.
Bekijk hier de prijslijst van de babybeelden.

Vlinderkusje: Een website vol troost en liefde bij verlies van een kind. Voor vlinderouders, vlinderkindjes, regenboogkindjes en hun dierbaren. Je vindt hier blogs van oprichtster Anja Dalhuisen, gedichten, boeken, ansichtkaarten en diverse troostartikelen. Om te zorgen voor je verdriet, wanneer je niet meer voor je kind kunt zorgen…

Little Lullabuys: Herdenkingscadeaus voor het kindje dat zo gemist wordt. Voor steun & troost op de momenten dat het even moeilijk is. Ieder cadeau heeft meerdere symbolische lagen én een boodschap. Van geen enkel cadeau bestaat een tweede exemplaar.

Ik rouw van jou: Ik rouw van jou is een webshop waarin wij mensen helpen met een mooi aandenken aan hun dierbare. In onze naastgelegen Tingieterij kunnen wij veelal met de hand ontwerpen naar wens van de klant, gegoten in Tin. Wij leveren kleine relatiegeschenken, speciale items of unieke beeldjes naar wens van de klant.

HQ Thanatopraxie

Afuitex: Maike en Niels zijn gespecialiseerd in het balsemen van baby’tjes, zowel inwendige als uitwendige balseming

André Lagendijk

 

Lees hier meer over inwendige en uitwendige balseming.

Laatste vlucht: Asverstrooiing per heliumballon

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.