Handige Links

Hieronder vind je een overzicht van links naar handige pagina’s. We hebben een verdeling gemaakt in verschillende categorieën, je kunt deze eenvoudig bekijken door op de titel te klikken.

Steunpunt Nova is hét landelijke, onafhankelijke platform voor ouders die een baby hebben verloren tijdens de zwangerschap en rond de geboorte. Ze hebben vier hulpkaarten ontwikkeld die je kunnen helpen bij het vormgeven van het welkom en het afscheid.

Stichting Félice: Ouders die hun kindje verloren hebben, worden ineens geconfronteerd met het organiseren van een afscheid. Iets waar je als ouder nooit over nagedacht zal hebben. De kosten die komen kijken bij een uitvaart zijn erg hoog.

Vele jonge ouders hebben geen uitvaartverzekering of zijn niet in staat een uitvaart te betalen. En dat terwijl het op een mooie manier afscheid nemen enorm kan helpen in het rouwproces. Stichting Félice wil hierbij helpen en het mogelijk maken de verdrietige dag een beetje mooier te maken. ima afscheidszorg is partner van Stichting Félice.

Make a Memory

Stichting Still

De gevoelige plaat

Nynke Thien Fotografie

Afscheidsmomenten: coöperatie van bekwame afscheidsfotografen in Nederland

ESRA Graphic design: Esra maakt schaduwfoto’s en gezinsherenigingsfoto’s

Voorbeelden van geboorterouwkaartjes

Babyrouwkaartjes

Studio Bitterzoet: Daar waar het leven begint en eindigt zijn de tranen bitter en zoet tegelijk. Studio Bitterzoet maakt kaartontwerpen die bijdragen aan de uiting van trots, liefde en erkenning die worden ervaren bij een geboorte en/of overlijden.

Cotton Paper design & letterpress

Kaartje2go

Fastcards

Made for Moments

Afscheid in beeld van Lois Nieuwenhoven
Freshmotion van Vincent Smit (hij heeft deze film gemaakt van Puck)
Uitvaartfilm van Ben van der Goes
Uitvaartvideo.net van Lizzy de Wilde en Freddy Abendanon

ALGINAAT EN GIPS:
Beeeldig (Reeuwijk, maar werken landelijk, 06-47448313)
Stiltebeeld (Nijmegen, maar werkt landelijk, 06-12417456)
Herinnering voor altijd (Montfoort, maar werkt landelijk, 06-25450041)
B-belly (Wijchen maar werkt landelijk, 06-13370804)
Bodycasting (Bodegraven, maar bel voor de mogelijk heden op locatie 0172- 55 17 34)
Atelier Zo Stil: mail@zostil.nl, 06-16390061

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is handafdruk-in-doekje.jpg Handafdrukje in een knuffeldoekje.

SCANNER:
Memory Scan Artist: Anneloes maakt een 3D scan en maakt daar via een 3D printer een beeldje van. Zeer geschikt voor premature baby’tjes en baby’s met een kwetsbaar huidje.

 

Hiske Kuilman Coaching: Leren leven met een gat in je hart, tips en coaching om je leven weer op te pakken na het verliezen van je baby.
Elk kind doet ertoe: Brenda Tiggeler biedt gespecialiseerde rouw en verlies begeleiding en EFT-relatietherapie aan voor ouders die een kindje zijn verloren.
Rouw Rondom Geboorte: verloskundige en verliescounselor Yvonne Koster biedt als professional en ervaringsdeskundige hulp aan ouders die na verlies van hun kindje weer in balans willen komen. Er is ook aandacht voor de beleving en verwerking van de bevalling. Enkele keren per jaar kunnen ouders, in een kleine groep lotgenoten, meedoen met een retraite dag op de Veluwe om op adem te komen, te gedenken en te helen. In juni staat deze dag in het teken van herstel en helen. In december staat deze dag in het teken van het “licht” van wereldlichtjes dag.
Vermaat en Boer: Anne-Marie Vermaat en haar dochter Hubertien van Heek kunnen je helpen om je te leren omgaan met de gevolgen van je verlies: thuis en op je werk. In individuele gesprekken (verliesbehandelingen) hebben ze aandacht voor je verlies en kunnen ze uitleggen wat er aan de hand is.
Huber10 Coaching: De missie van Huber10 Coaching & Consulting is om mensen te helpen na verlies weer plezier terug te krijgen in hun werk.
Janet Molewijk: Janet is psycholoog en rouwtherapeut en begeleidt mensen die te maken krijgen met diverse vormen van verlies waaronder verlies in de zwangerschap. Ze brengt daarin ook haar eigen ervaring hierin mee.
Vlindermama: Jeanette de Kruijk ondersteunt op basis van haar eigen ervaring moeders die een kindje hebben verloren tijdens de zwangerschap of rondom de geboorte.
Psyche en zwangerschap:
 psychische hulp bij verlies rondom zwangerschap en bevalling
De troostboom: biedt rouwondersteuning aan kinderen
Lieve Engeltjes: een contactgroep voor ouders die een kind zijn verloren
Troost.nl: Je vindt hier boeken om te lezen, video’s om te kijken, muziek om te luisteren, kaarten om te sturen, momenten om bezig te zijn, comfort food recepten, fijne quotes en (zachte) tips.

Mijn Vogeltje: Melinda van Veen maakt als trotse moeder van Lisa* kleurrijke beeldjes voor op het graf. Je kunt zelf ideeën aandragen maar ook zelf mee creëren.
Bosch Glaskunst
Den Hollandsche Gedenktekens
Michel Kuipers
Eijgelaar Natuursteen
Glazen gedenktekens

Stillborn: Ondersteuning van ouders en families na een stilgeboorte of perinatale sterfte
Stille Levens: Informatie en steun bij het overlijden van een baby

Uitvaartinfotheek
Onafhankelijke informatie over uitvaartverzekeringen

Laatste vlucht: Asverstrooiing per heliumballon