...

Ervaringen van Ouders

Hier kun je lezen hoe ouders onze begeleiding hebben ervaren. Als je graag zelf je ervaringen wilt delen, kun je die ons mailen.

Isolde en Jasper

16 april 2024

Wij dachten eerst zelf alles wel even te regelen maar wat komt er veel bij kijken. We zijn heel blij dat we hulp hebben gevraagd van Ima afscheidszorg. Francien heeft echt veel voor ons uit handen genomen waardoor wij de week dat we met onze liefste zoon Julius thuis waren ons echt konden focussen op hem. Dit was ongekend waardevol. Daarnaast is Francien ook heel empathisch en was ze super bereikbaar. Dankjewel voor alles!

Patricia en John

19 maart 2024

Ons eerste kindje Lisa May* is met 37.6 weken overleden in mijn buik en stilgeboren met 38 weken.
Op 10-01-2023 om 03:28 uur onder de Rotterdamse sterrenhemel. Met gevolg, een immense pijn en verdriet. Maar vooral ook veel liefde en trots. Lisa stuurde een engel naar ons toe. Haar naam is Silvia.

Silvia heeft ons begeleid door deze grote shock en grootste nachtmerrie. Zij heeft ons heel goed ondersteund en bijgestaan waar nodig, door deze verwarrende week heen. Waar wij ons meisje konden leren kennen, omarmen, knuffelen, vast houden. Vol begrip en duidelijkheid heeft zij aan al onze wensen gehoor gegeven. Veel geduld en een luisterend oor heeft zij ons geboden.
Wat ook heel fijn was dat Silvia mooie momenten heeft vast kunnen leggen met haar camera. Herinneringen die we hebben van ons mooie meisje en voor altijd zullen koesteren. Dankbaar zijn we dat er mensen zijn zoals Silvia.
Dank je wel ima, Dank je wel Silvia.

Rachel en Henk

16 februari 2024

Lieve Ruth, alles is een beetje geland en woorden schieten tekort. Je hebt ons zo goed geholpen, jouw liefdevolle tips, jouw expertise, jouw steun en betrokkenheid, jouw daadkracht. We zijn zoooo blij dat we bij jou zijn terecht gekomen. Bedankt voor je waardevolle, persoonlijke woorden tijdens de dienst. Wat een bizarre tijd hebben we achter de rug en wat hadden we dit allemaal niet zien aankomen in Curaçao, maar alles is goed gekomen (mede dankzij jou)! We kijken terug op alles met een lach en een traan. Bedankt voor alle foto’s en video’s. Wat een prachtige afscheidsdienst voor onze lieve Julie. Alles klopte.
Bedankt dat je ons in ons meest kwetsbare deel in ons leven hebt geholpen om alles in goede banen te leiden. ❤❤❤

Kim en Mathijs

11 januari 2024

Ontzettend dankbaar. 

Wat zijn wij dankbaar voor de liefdevolle begeleiding van IMA tijdens deze zware periode in ons leven. Ruth heeft ons geholpen om alle opties te overwegen en ons zo exact het afscheid te laten kiezen wat perfect bij ons paste. Haar bescheidenheid siert haar enorm, maar zonder haar hadden wij dit echt niet zo kunnen doen! We zullen altijd dankbaar blijven voor de tijd, aandacht en liefde die zij heeft gestopt in het regelen van de uitvaart en alles daar omheen. 🙏🏻❤️✨

Björn en Valerie

15 december 2023

Wij willen onze dankbaarheid uit spreken voor de steun en begeleiding die wij hebben gehad van ima afscheidszorg bij het verlies van onze mooie zoon Maes Olivier. Silvia heeft samen met ons gezorgd voor een prachtig en waardevol afscheid. Hier kijken wij liefdevol en met veel warmte op terug. Silvia straat veel rust uit en dat is erg prettig. Nogmaals veel dank daarvoor.

Anne-Karien en Jan-Willem

14 november 2023

Wij zijn erg tevreden met de begeleiding van Nina van Ima rondom het afscheid van ons zoontje Bram. Nina is erg betrokken en heel laagdrempelig bereikbaar voor vragen en overleg. Ze heeft met ons verschillende opties besproken waarbij zij heel neutraal bleef en er voor zorgde dat wij de keuzes maakten die bij ons pasten maar waarbij we ons door haar wel goed geïnformeerd voelden. Tijdens de afscheidsdienst was zij op een fijne manier aanwezig. Dit hoorden we ook terug van familie die bij het afscheid aanwezig was.
We zouden Ima zeker aanraden aan mensen die, net als wij, in de verdrietige positie terecht komen om een uitvaart voor hun kindje te regelen.

Joosje en Lars

10 november 2023

Op 17 oktober 2023 om 19:36 is ons prachtige zoontje Vinn Christiaan Behrens geboren. Na drie mooie dagen thuis zijn we met Vinn naar het Amstelland ziekenhuis gegaan vanwege bezorgdheid over zijn gedrag en voeding. Na een eerste evaluatie is besloten om hem over te brengen naar de Intensive Care van het AMC-ziekenhuis in Amsterdam voor nader onderzoek. De resultaten waren verontrustend: Vinn heeft een ernstige hersenafwijking, genaamd Lissencefalie. Op 27 oktober om 17:40 uur heeft Vinn ons verlaten.
Het AMC-ziekenhuis gaf aan dat ze positieve ervaringen hadden met Ima. We zijn enorm blij dat we de keuze hebben gemaakt om met ondersteuning van Ima onze laatste momenten met Vinn memorabel te maken. We zijn geholpen door Francien en we zijn goed begeleid gedurende het gehele proces. Erg persoonlijk, goede ideeën en toevoegingen voor de uitvaart om ons zoontje van twee erbij te betrekken, en erg lief. Bedankt Francien!

Kjeld en Rachel

29 oktober 2023

Toen onze dochter overleed startte er een proces waar je echt niet aan wilt denken als kersverse ouders. Via onze kraamzorg werd Ima afscheidszorg aangeraden.
Toen we na een dag met allerlei onderzoeken in het ziekenhuis, thuis kwamen met onze overleden dochter zat Evelien al thuis op ons te wachten.
Ze had in de slaapkamer van onze dochter alles al klaar gezet, zodat ze vrij snel op een koelplaat kon. Alles waar je echt niet aan wilt denken als je net bent bevallen.
Evelien opperde allerlei ideeën die we konden doen voor onze dochter.
We wilden haar liever niet zo ver weg van ons hebben en koud op een plaat en Evelien had daar een idee voor.
Meteen pakte ze haar telefoon en belde een persoon op die daarvoor gespecialiseerd is.
De volgende dag kwam deze persoon meteen naar ons toe om onze dochter licht te balsemen.
We hadden hier nog nooit van gehoord maar wij zouden dit aan iedereen aanraden.
Zo konden we onze dochter nog elke minuut dag en nacht dichtbij ons en vast houden. Ook Evelien van Ima was bij de lichte balseming aanwezig en dat was heel fijn, zodat wij daar geen zorgen over hadden.
Evelien vroeg hoe vaak wij graag zouden willen dat zij langs kon komen en dat deed ze.
Alle dingen die je moet regelen voor een begrafenis/crematie worden echt ontnomen, maar worden wel geregeld met alleen de keuzes die je zelf als ouder(s) wilt. Ik hoop dat ik nooit meer met Ima afscheidszorg te maken krijg, maar zou het wel echt aanraden voor anderen die helaas voor hetzelfde komen te staan.

Lisa en Ronald

13 september 2023

We want to thank you for making the „goodbye“ for our little Finn so smooth, easy, peaceful and special. Thank you so much for all your support. We could feel your compassion and strength and knowing a fragment of your personal story gives a lot of hope that we will be able to get through this as well. Thank you.

Shailendra & Varsha

23 september 2023

Met 38+4 weken kregen wij een verdrietige bericht waar je als ouders niet op rekent en waardoor onze wereld meteen stilstond. Ons werd verteld dat onze dochter haar hartje gestopt was met kloppen. Omdat wij nooit aan dit moment gedacht hebben wisten wij niet waar te beginnen. Door het ziekenhuis zijn wij terecht gekomen bij Ima Afscheidszorg. Nadat wij contact hadden opgenomen werden wij al snel benaderd door Silvia, wat een prachtmens. In deze intens verdrietige en onwerkelijke maar vooral pijnlijke periode heeft Silvia ons er doorheen geholpen. Zowel het welkom heten van onze mooie prinsesje Maya als het afscheid nemen op een hele mooie manier, werd begeleid en geregeld door Silvia. In deze moeilijke periode heeft Silvia ervoor gezorgd dat onze dochter het mooiste afscheid mocht krijgen zoals wij dit hadden gewild maar niet zelf voor elkaar hadden kunnen krijgen. Gedurende deze periode konden wij met al onze vragen en wensen bij Silvia terecht waarna zij hier direct mee aan de slag ging. Het heeft ons enorm geholpen dat wij alles met een gerust gevoel konden overdragen Silvia zodat wij als ouders volledig onze kostbare dagen met onze dochtertje konden zijn. Wij zijn Ima afscheidszorg, maar in het bijzonder Silvia eeuwig dankbaar. 

Laura en Amir

29 augustus 2023

Na het intens verdrietige bericht dat onze zoon Arwin bij een voldragen zwangerschap al voor zijn geboorte was overleden, beloofden we om ook in deze situatie goed voor hem te zorgen. Nina heeft ons geholpen om een passend afscheid te organiseren van dit prachtige kindje dat ons papa en mama heeft gemaakt.

Lieke en Roos

29 augustis 2023

In een vreselijk verdrietige situatie waarin niemand zich wil bevinden en alles onbekend is, heeft Nina ons op professionele wijze bijgestaan. Zij heeft alle praktische aspecten rondom het overlijden van onze dochter opgepakt en had met haar kennis antwoord op alle vragen die wij hadden. Hierdoor werd ruimte gecreëerd zodat wij ons volledig konden richten op het emotionele proces van afscheid nemen. Wij zijn Nina hier enorm dankbaar voor en gunnen iedereen die zich in eenzelfde situatie bevindt een ‘Nina’.

Romy en Wilke

29 augustus 2023

Wij zijn trotse ouders geworden van Wilisio. Onze kleine man is stil geboren. Via onze verloskundige kregen wij IMA-uitvaartzorg getipt omdat zij gespecialiseerd zijn in uitvaart voor baby’s. Wij zijn enorm dankbaar voor de hulp die wij hebben gekregen voor het afscheid nemen van Wilisio. Naast het afscheid nemen was er ook veel aandacht dat we ouders zijn geworden. Ook was er erkenning voor ons trots, verdriet en rouw. Nina heeft de afscheidsceremonie begeleid en ook de aanwezigen advies gegeven over hoe ze ons kunnen steunen. We hopen dat het niet nodig is, maar wanneer ouders kun kindje verliezen, raden wij IMA-afscheidszorg aan om hierbij te begeleiden. Als je leven volledig op z’n kop staat, is de begeleiding een houvast naar een mooi afscheid.

Johan en Sanne

29 augustus 2023

De dag na het overlijden van onze zoon David stonden we voor de onmogelijke opgave om de uitvaart te regelen. Hij heeft na zijn geboorte 5 dagen in het WKZ gelegen en is daar toen overleden. In het WKZ hadden we o.a. de gegevens van IMA meegekregen. We besloten om IMA te bellen en werden direct heel warm te woord gestaan. Nog diezelfde middag kwam Evelien op bezoek. We vonden het fijn om ons verhaal te vertellen. Het was erg fijn hoe Evelien ons heeft gewezen op alle dingen die mogelijk waren, of die anders kunnen dan bij een ‘gewone’ uitvaart. We waren bijvoorbeeld erg aan het twijfelen wat we na de afscheidsviering bij de koffie en de thee wilden serveren. Evelien stelde voor om beschuit met muisjes te doen en dat vonden we een heel mooi idee. We vonden het ook erg fijn hoe Evelien ons begeleid heeft bij het naar huis brengen van David vanuit het mortuarium van het UMC. Door haar ervaring wisten we van te voren al goed wat ons daar te wachten stond. Verder heeft Evelien ons met name alle praktische dingen uit handen genomen, zodat wij ons konden focussen op de dingen die we graag zelf wilden doen. We zijn heel blij met deze ondersteuning, die ervoor gezorgd heeft dat het afscheid van David echt bij ons gezin paste.

Christian en Evelien

29 augustus 2023

Op het moment dat we stuk waren van verdriet en op ons kwetsbaarst waren, maakten wij kennis met Nina van IMA Afscheidszorg. Onze wereld stond stil nadat we na ruim 39 weken zwangerschap te horen hadden gekregen dat het hartje van onze Julia niet meer klopte. De reden dat we met IMA Afscheidszorg kennismaakte was intens verdrietig. Maar wat zijn we dankbaar dat we Nina hebben leren kennen. Zo fijn hoe ze luisterde, de tijd nam, ons verdriet als geen ander begreep, ons kon bijstaan met het verzorgen van Julia, het maken van waardevolle herinneringen, het meedenken in het organiseren van het afscheid en de regie die ze pakte tijdens de crematie om het afscheid in goede banen te leiden op een manier hoe wij het voor ogen hadden. Dit alles met ontzettend veel geduld, liefde, respect, persoonlijke aandacht en oog voor detail. Wij hopen dat geen enkele ouder in de toekomst afscheid moet nemen van hun kind, maar als dit toch het geval is dan is IMA Afscheidszorg en in het bijzonder Nina een enorme steun om hiermee om te kunnen gaan.

Vera en Danny

3 augustus 2023

Nina heeft ons bijgestaan vanaf het moment dat we te horen kregen dat onze dochter Ella in mijn buik al was overleden. Ik denk nog vaak terug aan de bijzondere gesprekken, waarin Nina ons ongedwongen liet nadenken over alle keuzes die gemaakt moesten worden en ons af en toe even bijstuurde als we dat nodig hadden. Dat er iemand is die dingen van je overneemt waar het kan in zo’n vreselijk verdrietige situatie is heel erg fijn. Ook al het gemaakte beeldmateriaal is heel waardevol en kijk ik nog dagelijks terug. Ik denk nog vaak terug aan de ceremonie die we hielden voor Ella’s laatste afscheid. Het is het moeilijkste wat ik ooit heb moeten doen, maar door Nina’s hulp en steun hebben we het gedaan op de manier die bij ons en bij Ella paste, daar ben ik nu nog steeds heel dankbaar voor!

Linsey en Rick

18 juni 2023

Nina heeft ons vanaf het moment dat we wisten dat Ole stil geboren zou worden al bijgestaan. Naast alle praktische regelzaken, tips rondom stichtingen en herinneringen heeft ze ook prachtige foto’s gemaakt en meegedacht over een mooi afscheid voor ons kindje. Nina was warm en liefdevol. Door de fijne week met Ole thuis en de super begeleiding vanuit Nina hebben wij hem het meest liefdevolle afscheid kunnen geven.

Rianne en Laurens

5 mei 2023

Nina heeft ons bijgestaan in de moeilijkste tijd van ons leven. Er kwam zoveel op ons af en Nina wees ons met heel veel liefde de weg door te luisteren, opties aan te bieden en precies op de juiste momenten in te checken. Haar hulp heeft ons enorm geholpen om het verdriet recht aan te durven kijken waardoor er enorm veel ruimte kwam voor liefde voor elkaar en onze dochter Olivia.

Wendy en Jeroen

13 april 2023

Vanaf het moment dat we wisten dat Julia met 24 weken stil geboren zou worden, moesten we nadenken over het welkom heten en afscheid nemen. Vanuit het ziekenhuis werden verschillende mogelijkheden aangereikt. We zijn heel blij dat we op basis van een eerste indruk hebben gekozen voor Ima Afscheidszorg. In aanloop naar de geboorte werden we al bij het eerste contact met Ruth warm begeleid. Ook bij vragen en onduidelijkheden vanuit het ziekenhuis kon Ima Afscheidszorg veel voor ons betekenen. Dat Julia na de geboorte 6 dagen thuis was, is heel waardevol voor ons geweest. Nina hielp ons over de drempel om Julia ook gewoon uit het water te halen en vast te houden. Het is fijn dat in een enorm verdrietige tijd, waarin een wereld voor ons openging als het gaat om stil geboren kinderen, er een afscheidszorg is die daarin juist gespecialiseerd is en met je mee denkt. Een afscheidszorg die je helpt met steunkaarten, ontzorgt door op de achtergrond veel te regelen, foto’s maakt om herinneringen te maken, fijn contact onderhield met alle betrokkenen en alle rust en tijd nam voor een mooi afscheid. Wij kijken met heel veel liefde terug op het welkom en afscheid van Julia en hebben mooie herinneringen kunnen maken dankzij Ima Afscheidszorg.

Joanne en Nicky

16 januari 2023

Het afscheid was super geregeld door Ima Afscheidszorg. Voor ons was het belangrijk om onze zoon toch nog even thuis te hebben gehad. Daardoor hebben wij beter afscheid kunnen nemen en nog hele mooie herinneringen kunnen maken die op foto zijn vastgelegd, dit hadden wij zelf niet kunnen doen. Jo-lan was aanwezig, heeft goed begeleid, maar was op de achtergrond wanneer we met onze zoon bezig waren. Dit voelde heel fijn en heel natuurlijk. Ondanks dat ik Jo-lan alleen maar telefonisch voorheen had gesproken, voelde het heel natuurlijk en voelde zij precies aan wat we nodig hadden en was het afscheid precies zoals wij wilden.

Noor en Wessel

6 januari 2023

Totaal onverwachts is onze dochter bij bijna 40 weken zwangerschap overleden. Nog voor bevalling is Nina al bij ons thuis geweest en heeft alles perfect georganiseerd zodat onze dochter bij ons thuis kon zijn tot aan de crematie. Ik kan niet in woorden omschrijven hoe lief, mooi en respectvol Nina met onze dochter omging. Ook heeft ze ervoor gezorgd dat ons afscheid precies was zoals wij dat wilde. Ik gun niemand wat wij hebben gemaakt, maar als het je overkomt gun ik iedereen een Nina.

Anouk en Thijs

9 december 2022

Lieve Nina, we willen je onwijs bedanken dat jij er op zo’n belangrijk moment in ons leven er voor ons was. In een situatie waarin we niet altijd wisten wat we wilden en niet wisten wat er kon of mocht, heb jij ons de ruimte gegeven en hebben we ons hart kunnen volgen. Je hebt ons letterlijk door de week heen geloodst en begeleid en ons geholpen met alle vragen, wensen en ideeën. Door jou konden we ons gevoel volgen, en konden we afstappen van het idee hoe dingen horen te zijn. Ook dankzij de hulpkaarten hebben we nog echt mooie momenten kunnen hebben bij ons thuis en kijken we zonder spijt terug op deze week. Bedankt voor hoe je bent, je aanwezigheid en werk dat je voor ons gedaan hebt, voor ons onvergetelijk en zo ontzettend waardevol!
Liefs Thijs & Anouk *Miles*

Janny en Tim

10 oktober 2022

Het ziekenhuis heeft ons in contact gebracht met Ima. Wij nog total niet bevattende wat ons was overkomen, laat staan wat er nog op ons afkwam, waren heel blij met de ontmoeting met Ruth. Dit voelde vanaf moment 1 goed. Begrip, een luisterend oor, precies wat we nodig hadden en tegelijk inspireerde Ruth ons met haar eigen verhaal.
Ruth nam veel uit handen, dacht met ons mee, maar liet ons ook dingen zelf regelen, wat wij heel fijn vonden. Tegelijk hadden we genoeg ruimte om de tijd dat Joop nog bij ons was herinneringen met hem te maken voor later.
Na de uitvaart hebben wij veel complimenten ontvangen over Ruth. De foto’s die zij gemaakt heeft tijdens de uitvaart zijn mega waardevol!
Ruth, onwijs bedankt voor je hulp, zonder jou had de week met Joop en het afscheid er niet zo mooi uitgezien, ondanks al het verdriet.
Janny en Tim

Leonie en Caspar

13 september 2022

Onlangs hebben mijn vriendin en ik helaas afscheid moeten nemen van onze pasgeboren zoon Sev. Het plannen van de uitvaart moest gebeuren maar door de heftigheid van de situatie was dit het laatste waar we op zaten te wachten. Wij kwamen in contact met Nina en na een paar minuten merkte ik dat zij heel goed begreep hoe zij er voor ons kon zijn. Voor mij persoonlijk was dit veel waard omdat ik behoorlijk gesloten was naar de buitenwereld gezien het verdriet. Wij voelde veel warmte en begrip van haar kant en besloten de uitvaart samen met haar te organiseren. Nina sloot heel erg aan bij dat wat wij op dat moment nodig hadden. Ze dacht met ons mee en was heel erg transparant over kosten. Hierdoor hebben wij een hele mooie uitvaart voor Sev kunnen organiseren. Niks was voor haar te veel moeite en hierdoor heeft zij ons voor zover mogelijk ontzorgt! Het is duidelijk zat zij een passie heeft voor dat wat zij doet. Onze dank is groot.

Lisayra

6 september 2022

Via het ziekenhuis kregen wij een paar uitvaartverzorgers aangeraden. Ima afscheidszorg was daar één van. Wat ben ik blij dat we voor jullie hebben gekozen. Vanaf het begin verliep het contact met Nina zo fijn. Zij dacht goed mee, en gaf goede adviezen en tips waar ik zelf op het moment niet aan dacht. Nina heeft mij door de moeilijkste periode van mijn leven geholpen en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Nina hielp goed met het bewaken van mijn persoonlijke grens, kwam voor mij op toen ik dit zelf niet kon etc. Heeft de uitvaart kundig en met een warm hart georganiseerd en uitgewerkt dat zelfs familieleden het er nog over hebben. Nina, bedankt voor de goede zorg en het perfecte afscheid voor Kyan. We zullen je voor altijd dankbaar zijn.

Sabrina en Bram

31 augustus 2022

Met heel veel liefde en verdriet hebben wij onze dochter Belle moeten laten gaan (onze kleine zwaan). Door de hectische periode hadden wij geen idee waar we moesten beginnen. Dankzij het WKZ kregen wij een kaartje van IMA. We kregen telefonisch contact met Nina die ons verhaal aanhoorde en direct heeft geschakeld met Silvia. Silvia kwam direct de volgende dag bij ons op bezoek en nam ons mee in de mogelijkheden/keuzen maar nam ook taken op zich die helaas ook formeel geregeld moeten worden. Wat Silvia heeft gedaan is met 1 woord fantastisch te noemen. Zij heeft voor Belle een prachtige welkom/afscheid geregeld. Dank Silvia voor je luisterend oor, het meedenken en bieden van mogelijkheden in deze periode. Je hebt een groot oprecht liefdevol hart en passie voor wat je kan betekenen in je werk.

Reina en Jos

6 augustus 2022

Via een kennis kwamen wij bij Ima terecht. Evelien kwam bij ons thuis voor een gesprek en dat voelde meteen fijn en vertrouwd. Alles werd ons uit handen genomen. Je komt in een wereld terecht waar je niet in wil zitten. Toen wij in het ziekenhuis waren was één telefoontje genoeg en zette Evelien alles in gang. Ook in de week van afscheid nemen en de afscheidsdienst van onze kleine Saar was Evelien er voor ons en vooral de duidelijkheid en de begeleiding waren zo fijn.
Wij kijken er ontzettend liefdevol en dankbaar op terug.

Mariska en Bakari

1 juli 2022

Wat zijn we blij dat we de overstap hebben gemaakt van een andere uitvaartorganisatie (niet gespecialiseerd in baby uitvaarten), naar IMA afscheidszorg. Hetgeen Nina voor ons gedaan heeft in de week na het overlijden van Senn, mag je echte ‘ zorg’ noemen en is met geen pen te beschrijven.
Stap voor stap nam zij ons mee in het nemen van de noodzakelijke beslissingen en heeft zij ook zo goed voor Senn gezorgd (en ons hier steeds in meegenomen). Ook bleef zij aandacht houden voor hoe het met ons ging. De foto’s die ze heeft gemaakt zijn nu al zo belangrijk voor ons. Op de dag van het welkom/afscheid heeft ze ons ook zo gesteund, en ook erna was ze nog erg betrokken. Je merkt dat Nina een oprechte passie heeft voor het werk wat ze doet.

Juliette en Laura

2 juni 2022

Totaal onverwacht zijn wij ons zoontje Willem verloren tijdens mijn zwangerschap. Waar je moet beginnen en hoe je een afscheid als deze vorm kan geven was voor ons een groot vraagteken. Ruth en Nina hebben ons hierin heel erg geholpen. Vooral alle suggesties voor het afscheid en de momenten die daaraan vooraf gaan waren heel prettig. Alles wat we hebben gekozen was volledig geregeld en goed in orde. Alle zorg is ons uit handen genomen zodat we rustig en op een fijne manier afscheid konden nemen van onze kleine jongen.

Noël en Cindy

8 maart 2022

Zelf had ik in het begin niet veel contact met Ruth, maar meer mijn schoonzusje. Dit was natuurlijk omdat ik in een verschrikkelijke achtbaan zat, waardoor ik niet alles er naast nog kon regelen. Na 5 weken kwam ik eindelijk zelf in contact met Ruth. Het was kort dag om onze Nylo nog eerst naar huis mee te nemen voor een kleine herdenkingsdienst. Ik had de hoop al opgegeven, maar toen ik Ruth belde, zei ze dat het allemaal geregeld was en alles door kon gaan wat ik had geregeld voor thuis. Ook het moment dat Cindy na 6 weken eindelijk Nylo kon zien en vasthouden. Dat Ruth haar fotocamera bij de hand had en hele mooie foto’s daarvan heeft gemaakt is voor ons een hele waardevolle herinnering. De betrokkenheid van Ruth de afgelopen weken, was zo fijn voor ons.
Een aantal dagen daarna was de uitvaart van Nylo. Hoe Ruth samen met Francien deze uitvaart heeft verzorgd was echt prachtig. We hebben deze emotionele tijd in het UMC heel mooi kunnen afsluiten dankzij jullie. Nogmaals hartelijk dank wat jullie hebben betekend voor ons.

Lorraine en Nicky

31-3-2022

Met heel veel pijn en verdriet moesten wij onze lieve zoon Jay loslaten.
Silvia heeft ons ontzettend lief fijn en warm bijgestaan in deze moeilijke periode.
Wij zijn heel blij dat we ervoor gekozen hebben ima afscheidzorg om hulp te vragen en we vonden het heel fijn met Silvia die ons heeft geholpen en ondersteund om Jay het afscheid te geven die hij verdiende.
We hadden ons geen lievere uitvaart verzorger kunnen wensen.
Silvia stond altijd voor ons klaar, voor vragen en hulp als we dat nodig hadden.
Ze heeft prachtige foto’s gemaakt voor ons wat hele waardevolle herinneringen zijn.
Het lijkt me zo’n moeilijk vak, maar Silvia wat doe jij je werk met veel medeleven en liefde.
Nogmaals bedankt voor alles ❤

Martin en Renate

3 februari 2022

Lieve Nina, nog voordat onze dochter is geboren hebben we al een eerste gesprek met jou gehad. Jij beloofde ons te helpen een prachtig welkom en afscheid voor ons meisje te maken. We kregen ook een hele duidelijke en rustige uitleg over de opties die hieraan konden bijdragen.
16 januari 2022 werd onze prachtige dochter Elynn geboren.
Het welkom en het afscheid is precies zo gegaan als wij in ons hoofd hadden en zoals Elynn had verdiend!
De door jou gemaakte foto’s geven houvast en laten ons Elynn weer voelen. Jouw hulp, steun en vertrouwen voelde heel erg fijn. Jij biedt de begeleiding waarvan wij nooit hadden kunnen bedenken dat dat bestond.
We hoopten dit natuurlijk nooit nodig te hebben, maar IMA afscheidszorg biedt DE zorg die wij nodig hadden op dit moment. Dank je wel! ❤️

Kirsten en Rutger

2 februari 2022

Ima afscheidszorg hebben we als heel kundig, persoonlijk en betrokken ervaren. Silvia was heel laagdrempelig bereikbaar voor ons en begeleidde ons op een hele warme, empathische en zorgvuldige manier. Hierdoor hebben we op een goede manier afscheid kunnen nemen van onze zoon. Het is fijn dat deze organisatie er is omdat een uitvaart van een baby toch anders is dan een uitvaart van een volwassene, met andere wensen en behoeften. We waren heel blij dat we in deze emotionele tijd niet zelf alles hoefden te bedenken en uitzoeken.

Sarah en Thomas

13 januari 2022

Lieve Jo-lan, op 24 november 2021 werd onze zoon, na een probleemloze zwangerschap, met 40 weken stilgeboren. Wij wilden onze Benjamin heel graag mee naar huis nemen.
Het ziekenhuis heeft toen contact opgenomen met jou. Vanaf de eerste ontmoeting in het ziekenhuis wisten wij dat het goed zat. Wat waren we blij met hoe je ons begeleid hebt. De warmte en rust die je uitstraalde tijdens een hele verdrietige en hectische week was zo fijn. Zo hebben wij samen met jou een prachtige afscheid kunnen regelen voor Benjamin. Het was een afscheid dat we nooit hadden willen regelen maar waar we met een heel goed
gevoel op terugkijken. Nogmaals bedankt voor alles wat je voor ons en Benjamin gedaan hebt.

Diana en Patrick

30 december 2021

Lieve Jo-lan, het was een prachtig en liefdevol afscheid voor onze kleine Esmay. Dat is ook mede dankzij jouw hulp. We zijn ontzettend blij wat je voor ons heb gedaan. We hadden geen lievere & betere uitvaartbegeleider willen hebben. Wij zouden zeker Ima afscheidszorg aan iedereen willen aanraden. Zo liefdevol je met ons omging ook. We hebben veel steun aan jou gehad. Nogmaals dankjewel daarvoor.

Saar en Vincent

28 november 2021

Toen wij op 6 november hoorden dat ons zoontje Stip na 36 weken zwangerschap in de buik was overleden, stortte onze wereld in.  Alle dromen, hoop en verlangens werden in een keer weggevaagd. Een zeer onwerkelijke situatie. Ondanks dat ons hoofd nog helemaal niet stond naar het regelen van alle praktische zaken om zijn dood heen, adviseerde het ziekenhuis ons om contact op te nemen met IMA afscheidszorg. We hebben toen meteen telefonisch contact gehad met Ruth die ons in alle rust en vol begrip door de verschillende stappen en opties heeft genomen en ons een aantal zeer waardevolle adviezen heeft meegegeven waarvan we nog steeds erg blij zijn dat we deze hebben aangenomen. Zo werd ons naast het afscheid nemen van Stip, ook geadviseerd om waardevolle herinneringen met elkaar te maken en Stip in ons gezin welkom te heten. We hebben Stip toen mee naar huis genomen waar hij nog een week in een bakje water naast ons op de slaapkamer heeft gelegen en veel foto’s met en van hem gemaakt. Dit was heel fijn omdat wij we hem zo alsnog echt onderdeel hebben kunnen maken van ons gezin. Ook de begrafenis werd zeer kundig begeleid waarbij wij geen omkijken hadden naar logistieke zaken. Alles werd in afstemming met ons geregeld en al onze wensen werden gehonoreerd. Wij willen IMA afscheidszorg heel erg bedanken voor hun integere, betrokken en professionele ondersteuning in deze moeilijke tijd. Zonder hen hadden wij Stip nooit het warme welkom en mooie afscheid kunnen geven dat hij zo verdiende.

Caroline en Felix

26 oktober 2021

Lieve Ruth, ontzettend bedankt voor alle liefdevolle begrip en begeleiding in de moeilijke dagen die we hebben doorgemaakt om afscheid te nemen van onze Ollie en voor de prachtige foto’s. Maar naast afscheid heb je ons zo geholpen in het welkom heten van Ollie die zo gewenst was in deze wereld. We zullen nu verder moeten zonder Ollie in onze armen, maar trotse ouders kunnen we ons blijven noemen mede door jouw begeleiding in deze onwerkelijke tijden.. Hoe je Ollie thuis hebt gebracht met de mooie letters en lampion blijft voor altijd bij ons. Het lijkt ons een moeilijk vak om uit te oefenen, maar je doet het wat ons betreft echt geweldig! ❤️

Mariska en Ruud

12 oktober 2021

Na 39 weken zwangerschap begon mijn bevalling en dit werd een snelle bevalling. 10 minuten voordat de bevalling begon ging het niet goed met onze zoon Freek, hij moest eruit. Na een slechte start en een lange reanimatie ging Freek toch weer zelfstandig ademen en kon hij zijn hartslag op gang houden. Hij werd meegenomen naar de NICU. Daar ging Freek toch steeds harder achteruit en had steeds meer ondersteuning nodig. Zijn lichaam was het aan het opgeven. Freek mocht op onze borst komen te overlijden 3 dagen na de bevalling.
Wij kregen in het ziekenhuis het advies van maatschappelijk werk om contact op te nemen met Ima afscheidszorg. Diezelfde avond, na het overlijden van Freek, heb ik gebeld en werd ik heel vriendelijk te woord gestaan. Ik moest alleen even wat noodzakelijke dingen doorgeven en de rest kwam wel, werd me verteld. Dit gaf een gevoel van rust. Silvia kwam de volgende dat bij me langs in het ziekenhuis. Daar hebben we al veel dingen goed doorgenomen. Ik was inmiddels zelf in het ziekenhuis opgenomen en daardoor was het app contact met Silvia erg prettig. Ook hadden wij door Ima niet het gevoel alleen te zijn. Wij hebben hier heel veel steun uitgehaald in deze periode.

Wendy en Sandrino

7 september 2021

In het ziekenhuis werden wij gewezen op Ima afscheidszorg. We zochten contact en voelden een klik. In de moeilijke week die volgde hebben we een mooi afscheid kunnen regelen. Veel geregel werd uit handen genomen, waardoor wij tijd hadden om herinneringen te maken met onze lieve Toby. Ook was het fijn dat het contact via de app kon lopen om op deze manier snel met elkaar te kunnen schakelen.  Dankjewel ima, dankjewel Silvia.

Sophie en Emiel

7 augustus 2021

We zijn Evelien dankbaar voor de hulp die ons geboden is in deze moeilijke tijd. Er werd goed geluisterd naar onze wensen en uitgelegd wat er allemaal voor mogelijkheden zijn. Ook is het heel fijn dat Ima helpt bij de administratieve zaken zodat je je daar zo min mogelijk mee bezig hoeft te houden. Er is een mooie balans tussen het regelen van zakelijke en praktische zaken en de liefdevolle begeleiding die wij nodig hadden.

Sjobha en Mike

4 augustus 2021

Wij zijn bij 40 weken zwangerschap ons dochtertje verloren. Via het ziekenhuis kregen wij ima afscheidszorg aangeraden en zijn vanaf het eerste contact met zo veel aandacht, zorg en liefde behandeld en geholpen. Een totaal onbekende wereld waarin wij zijn begeleid, wij hebben hierdoor hele fijne afscheidsdagen thuis gehad, een prachtige crematie en tastbare herinneringen. Ons kindje lag in het water thuis, wat echt de beste keuze ooit bleek te zijn..

Barbara en Jeroen

2 juli 2021

Toen we het eerste kennismakingsgesprek met Ruth hadden was nog alles het vers, de diagnose, wat betekent dit voor ons, hoe ziet onze nabije toekomst eruit. We konden het nog niet beseffen dat we nu daadwerkelijk de uitvaart van ons kindje moesten voorbereiden. Daarom waren we best wel zenuwachtig. Maar gelukkig was ons eerste gesprek heel fijn. Er was zo veel ruimte voor ons verhaal dat we aan het eind van het gesprek nog weinig over de uitvaart gesproken hadden. Veel meer ging het over het welkom heten van onze dochter. We hadden het gevoel alsof we eindelijk met iemand spraken die ons begreep, die wist wat we doormaakten. Vele dingen vonden we in het begin eng. Bijvoorbeeld onze dochter na de geboorte, voor de uitvaart thuis te hebben. Of dat vrienden en familie onze dochter ook mochten zien. Wat zijn we blij dat we goed geluisterd hebben wat je aangaf en dit ook gedaan hebben. Achteraf zouden we er echt spijt van gehad hebben als we dit niet gedaan hadden. Het was namelijk een heel mooie week met onze dochter Nele. Maar ook met praktische dingen heeft Ruth ons goed begeleid, zo als bijvoorbeeld stichtingen, die foto’s voor ons maken en bij de beslissing van koeling of watermethode. Via Whatsapp bleven we regelmatig in contact met al onze vragen. Altijd met veel liefde en respect, ook al hadden we de vraag al eerder gesteld. In ons tweede gesprek gingen we ons dan verdiepen in de uitvaart. Verder heeft Ruth ons ook nog geholpen met de aangiftes in Amsterdam, die alles behalve makkelijk was. De uitvaart was precies zo hoe wij dit wilden. Een klein intiem afscheid met mooie sfeer en we werden ook nog beloond met prachtig weer. Een afscheid waar alle ruimte was voor ons verdriet en onze emoties . En wat hebben we waardevolle herinneringsfoto’s gekregen, gemaakt door Ruth. De decoratie was een mix van onze decoratie en door Ruth meegebracht en wat zag het er toch mooi uit. Net alsof we het uren daarvoor afgesproken hadden. Nele heeft het afscheid gekregen, dat ze verdiend heeft. Bedankt voor al de diepgaande gesprekken, de liefde en passie waarmee jullie werken en natuurlijk voor het begrip van onze situatie. Het was de zwaarste en donkerste periode in ons leven en het wordt ook nog zwaar maar we zijn zo dankbaar voor alle hulp, die we hebben ontvangen. Ima afscheidszorg heeft ons heel warm en liefdevol maar ook qua vakkennis super begeleid, niet alleen Ruth, maar ook haar collega’s Nina en Francien hebben ons in moeilijke momenten bijgestaan. Dank jullie wel.

Anneloes en Hinse

11 april 2021

Na de geboorte en het overlijden van onze zoon Olivier heeft Francien ons ontzettend goed geholpen met alles wat geregeld moest worden. Zij heeft ons ook doen inzien dat zeker ook gevierd mocht worden dat wij trotse ouders zijn geworden! Het contact tot en ook ná de begrafenis was erg fijn en persoonlijk. Door deze goede begeleiding hebben wij de juiste keuzes gemaakt en waardevolle herinneringen kunnen maken.

Suzanne en Tim

2 april 2021

ima heeft ons heel fijn opgevangen na de vroeggeboorte en overlijden van ons mooie zoontje. Na ons telefoontje aan ima kwam Silvia direct naar het ziekenhuis waar wij op dat moment nog waren samen met Ons zoontje. Silvia heeft ons direct, maar wel op ons tempo, uitgelegd wat de opties waren. We hadden er direct, zover dat dat natuurlijk kan, een goed gevoel bij. Silvia is vervolgens met ons en ons zoontje mee naar huis gereden en daar hebben we ons zoontje nog een aantal dagen bij ons mogen hebben met behulp van de watermethode. De meest zware maar ook bijzondere dagen die we hebben gehad. Tijdens die dagen heeft Silvia altijd contact met ons gehouden en ons begeleid in het proces. Wij zijn ervan overtuigd dat we juist door deze opvang en begeleiding deze periode zo mooi en bijzonder hebben ervaren. Ook na de uitvaart was er nog steeds contact. Door deze persoonlijke begeleiding vrijwel direct na de ergste gebeurtenis die je als ouders kunt meemaken, kunnen wij er volgens ons “goed” mee om gaan voor zover dat dat kan. Wij zijn ima en Silvia dan ook ontzettend dankbaar!

Daniël en Edyta

25 maart 2021

Lieve Ruth en Francien, wat doen jullie dit werk met veel liefde. Een afscheid is hartverscheurend, maar jullie contact is zo warm, respectvol en meedenkend, dat gaf ons rust en positiviteit die we zo nodig hadden. Het resultaat van de foto’s waren voor ons echt een verrassing, als we daar naar kijken voelt het of ze weer even bij ons is. Hartelijk dank.

Sandra en Marc

12 januari 2021

Lieve Ruth,

Enorm bedankt voor jouw hulp tijdens het afscheid van onze Saar. Jij hebt ons zo goed geholpen om de juiste beslissingen te nemen. Het is nu alweer een paar weken terug en tot nu toe hebben wij echt het gevoel dat wij alles gedaan hebben wat wij graag wilde doen. Wij zijn nog niets tegengekomen waarvan wij dachten: “Hadden we dat ook maar geweten”. Het is zo fijn dat je met ons alle mogelijkheden besproken hebt die er waren zodat wij konden kiezen uit het gene wat echt bij ons paste. Ook de tips over herinneringen maken voor onze andere dochter Roos en misschien toekomstige kindjes waren erg welkom. Wij hopen dat dit alles ons gaat helpen om het later beter te kunnen uitleggen.
Veel liefs Marc en Sandra

Cortrij en Eric

28 december 2020

Lieve Ruth, Je bent van onschatbare waarde geweest voor ons gezin. Al in een vroeg stadium hebben wij contact met jou gehad om het welkom en afscheid van onze dochter Noelle voor te bereiden. Jouw liefdevolle begeleiding, tips, medeleven, coördinatie, je prachtige foto’s en fijne aanpak zijn zo belangrijk voor ons in de verwerking van onze blijdschap en verdriet geweest. Je bent zeer bewogen met ons gezin en ging respectvol om met onze keuzes en overtuigingen. We kijken terug op een waardig afscheid van ons lieve kleine meisje.

Alma en Jasper

27 december 2020

Nadat onze dochter na 23 weken onverwachts is geboren en overleden stond Karen van Ima gelijk voor ons klaar toen we thuiskwamen uit het ziekenhuis. Door de watermethode en de goede tips van Karen konden we thuis nog een paar dagen samen zijn met onze dochter Liv en op een mooie manier afscheid nemen. Bedankt voor de goede zorg en tips. Fijn dat er een partij als Ima is, die gelijk klaar staat om je te helpen met zaken waar je eigenlijk niet aan wilt denken.

Johnny en Elianne

18 november 2020

Lieve Ruth, We hebben onverwachts afscheid moeten nemen van onze zeven maanden oude Noor. We zijn enorm dankbaar dat jij ons hebt begeleid bij het afscheid van Noor, maar ook zeker bij de laatste dagen thuis met haar. Het is mooi om te zien hoe warm en lief jij met onze Noor om bent gegaan. Ook heb je er voor gezorgd dat we blijvende herinneringen hebben, door de voetafdrukjes en de foto’s. Het is vreselijk om ons meisje te moeten missen, maar jij hebt het afscheid een heel stuk mooier gemaakt, dankjewel!

Lissette en Niels

20 oktober 2020

Lieve Jolan, Wat zijn we ontzettend blij met jouw lieve zorg voor onze Donny om hem een mooi en liefdevol afscheid te kunnen geven. Het had voor ons niet perfecter gekund en het heeft ons ook  een stukje rust gegeven en dat is zo fijn. We zijn je eeuwig dankbaar lieve Jolan. Liefs, Niels, Lissette, Gemma, Lola en ons sterretje Donny⭐☀️

Danielle en Misha

24 september 2020

Na het overlijden van onze zoon Davy in de zwangerschap zijn we door het AMC Ziekenhuis geattendeerd op ima afscheidszorg. Zonder twijfel hebben wij ima direct gebeld. De volgende dag zat Ruth bij ons thuis en het voelde meteen vertrouwd. In de korte tijd dat onze zoon bij ons was wil je zoveel mogelijk tijd met hem doorbrengen maar moeten er ook veel keuzes gemaakt worden. Ruth heeft ons daarmee geweldig geholpen, ze kwam met zoveel mooie ideeën die we zelf niet hadden kunnen bedenken. De kostbare herinneringen die in die week zijn gemaakt nemen we voor altijd met ons mee en daar zijn we Ruth eeuwig dankbaar voor.

Margreet en Florus

14 september 2020

Beste Ima, lieve Nina, Wat zijn wij blij dat we na de stilgeboorte van ons zoontje Joël voor jullie als afscheidszorg hebben gekozen. Meteen na het eerste gesprek voelde het contact fijn, vertrouwd en warm aan. In een week waarin er zoveel op je afkomt is het heel erg prettig wanneer je niet hoeft na te denken over waar je een mandje voor je kindje zou kunnen vinden, en op welke manier je de mooiste herinneringen kunt maken in de kostbare tijd die je nog samen hebt. Vanuit Ima is zoveel mogelijk! Nina, je bent echt een heel erg lieve, warme, meelevende en respectvolle vrouw! We hadden ons geen betere afscheidsondernemer kunnen wensen.

Karin en Hans

21 augustus 2020

Wat mooi dat Ima er speciaal is voor het afscheid van de allerkleinsten. Voor, rondom en na de geboorte van onze zoon hebben wij de zorg van Ima ervaren als een zeer betrokken en persoonlijke begeleiding en communicatie. Er werd meegedacht en alle wensen konden besproken worden. Bedankt Evelien en Ruth!

Lisette en Jethro

12 juni 2020

Wij zijn heel erg blij dat wij gekozen hebben voor Ima afscheidszorg. Ondanks het grote verdriet hebben wij er toch een mooie dag van kunnen maken. Ruth heeft goed naar onze wensen geluisterd en ons veel uit handen genomen. De gesprekken met Ruth hebben wij als zeer prettig ervaren en we voelden ons erg op ons gemak bij haar. Door haar ervaring heeft ze ons goed advies kunnen geven en vertrouwde haar daardoor in de keuzes die we moesten maken.

David en Esther

5 juni 2020

Op 29 april stond ons leven op zijn kop. Onze tweeling werd met een spoedkeizersnee ter wereld gebracht en vanwege een zeldzame complicatie heeft een van de meisjes het niet gered. Intens verdriet en grote blijdschap lagen dicht bij elkaar, prachtige Eva moeten verliezen en lieve Ize mogen verwelkomen. Direct daarna moesten we een keuze maken voor een uitvaartonderneming. Diezelfde dag spraken we Francien en meteen de volgende dag kwam zij langs in het ziekenhuis. Een fijne, open, rustige maar daadkrachtige vrouw waarin we meteen vertrouwen hadden. Het vertrouwen dat zij ons zou helpen om lieve Eva een mooi afscheid te geven. Wij kregen volledig de ruimte om onze persoonlijke ideeën vorm te geven en daar waar nodig gaf zij tips en adviezen. Francien heeft niet alleen de uitvaart van Eva verzorgd maar ons ook heel fijn begeleid in ons proces van afscheid nemen. Ook de website van ima afscheidszorg heeft ons geholpen met bijvoorbeeld de keuzes wat betreft muziek. De dag zelf hebben wij een hele rustige, intieme en mooie dag gehad. Een prachtig afscheid voor ons prachtige meisje.

Saskia en Damir

6 januari 2020

Tussen het moment van de 20 weken echo, waarin naar voren kwam dat onze dochter zou komen te overlijden, en de geboorte zaten twee weken. Twee hele verdrietige weken, maar ook twee weken waarin we haar afscheid konden voorbereiden. Via het AMC zijn we bij IMA afscheidszorg terecht gekomen. Ruth heeft ons in deze periode begeleid en ons in laten zien dat wij, naast dat wij een kindje zouden gaan verliezen, ook ouders zouden worden. Hierdoor kwam de nadruk veel meer te liggen op mooie herinneringen maken in plaats van afscheid nemen. Ruth heeft daarnaast ontzettend veel regelwerk bij ons weggenomen waardoor wij ons volledig konden richten op Yara. De week van kennis maken en afscheid nemen is voor ons van onschatbare waarde geweest. Wij zijn ontzettend blij dat wij voor IMA afscheidszorg hebben gekozen. Dank je wel Ruth!

Alex en Anne-Marie

17 november 2019

Wij hebben vrij plotseling afscheid moeten nemen van onze lieve zoon Christophe van bijna vijf maanden oud. Op intuïtie hebben wij in deze stressvolle en nare situatie de keuze gemaakt voor Ima Afscheidszorg. Dat bleek van begin af aan een goede keuze. Karen heeft het afscheid samen met ons vormgegeven en kwam steeds met veel tips om het net nog een stukje mooier te maken. Ze was steeds bereikbaar en beschikbaar en heeft er ook op de dag zelf voor gezorgd dat alles goed verliep. We hebben Christophe daarmee een prachtig en warm afscheid kunnen geven. Veel dank voor alles.

Inge Kolstee

26 oktober 2019

Wat hebben jullie het ongelofelijk goed gedaan. Van helemaal niks willen en “het” moet meteen weg, naar een prachtig welkom en mooi afscheid. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Daan en Michelle hebben ook echt het gevoel gehad dat hun kindjes welkom geheten zijn en dat het een min of meer blije dag was met de geboorte van hun prachtige kinderen. Toen kwam een tussendag waarin ze tot steeds meer besef kwamen van afscheid nemen en waarin ze hun grenzen gingen verleggen. Meer tijd aanvragen om bij ze te zijn. Dingetjes als knuffel en foto (van papa, mama en zusje) met tekst meegeven in het mandje. Meegaan naar het crematorium omdat ze uiteindelijk toch tot het laatst bij ze wilden zijn. Wat zijn zij gegroeid in die paar dagen en wat hebben jullie veel bereikt. Vooral gewoon de verhalen. Het vertellen over eigen ervaringen en die van een ander. Dat heeft zeker bij Daan geleid tot steeds meer er over nadenken. En waar Michelle vervolgens gelukkig in mee ging. Daarna de dag van het afscheid. Waar zij dachten dat ze in het crematorium in een soort kantoor de kindjes moesten over leggen, werden ze ontvangen in een prachtige ruimte. De beertjes, de kaarsen en vooral ook de namen in hout die daar stonden maakten op hun een onvergetelijke indruk. Ze wilden het perse met z’n tweeën doen en waar wij dachten dat ze helemaal ingestort terug zouden komen, kwamen ze bijna gelukkig met een prachtig verhaal terug. Ze zijn die dag diep gegaan maar er waren ook hele mooie momenten. Het heeft een heel goed gevoel achter gelaten en dat is het allerbelangrijkste. Ontzettend veel dank voor jullie inzet en het delen van je persoonlijke ervaringen!! Lieve groetjes van oma Inge (en opa natuurlijk) Oh ja wat ze trouwens ook ontzettend fijn vonden waren de foto’s die meteen gestuurd werden. Ze hadden meteen iets om naar te kijken toen ze die dag thuis kwamen. Fijn dat jullie daar aan denken en deze dingen doen en zo snel!

Fleur van den Berghe

20 augustus 2019

9 maanden uitleven naar het moment dat we haar eindelijk konden zien en knuffelen.. we zaten op een roze wolk. Een dag later zaten we in de ergste nachtmerrie van ons leven. 5 dagen later moesten we afscheid nemen van onze mooie dochter Liv. 9 maanden regel je vanalles.. alles is er klaar voor. Maar hier ben je niet klaar voor.. nooit.. Plotseling sta je voor keuzes waar je eigenlijk helemaal niet over na wil denken. Een ding wisten we zeker, we wilden haar het mooiste afscheid ooit geven.. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe ziet een afscheid eruit bij zo’n lief klein meisje? Toch niet donker en grauw zoals op veel begrafenissen?  Hoe regel je alles met de chaos om je heen en al je verdriet? Gelukkig was daar Ruth, ze voelde ons aan, ze wist precies de juiste dingen te zeggen en liet ons weten dat er heel veel mogelijk was. Dat het niet alleen een afscheid was, maar ook een Welkom. Ruth kwam met ideeën, maar gaf ons ook alle vrijheid om te zeggen wat we graag wilden. Ruth was er voor ons, haar aanwezigheid en haar persoonlijkheid was zo fijn! en wat was alles goed geregeld. We hebben zoveel liefde gevoeld, onze laatste week met onze Liv. Haar afscheid was heel mooi, warm, lievelijk en met een roze gloed.. Voor altijd in ons hart. Je bent een topper Ruth, nogmaals heel erg bedankt voor alles! Liefs Joffrey en Fleur. ♡ Papa en mama van Liv ♡

Familie Dwarka Sing

20 juni 2019

Myrthe en Michael 

9 mei 2019

Stefan en Helen

2 mei 2019

Charlotte & Roderick

6 april 2019

Rik & Priscilla

18 februari 2019

Verder hebben wij het contact met Nina als zeer prettig ervaren. Het is fijn als iemand precies weet wat je doormaakt zonder het te hoeven uitleggen. Met behulp van Nina hebben wij op een goede manier afscheid kunnen nemen van Rens. We hebben ons niet bezig hoeven te houden met praktische zaken en konden al onze aandacht en liefde aan Rens schenken. Nogmaals bedankt voor alles!

Diane

4 februari 2019

Onze dochter is na 31 weken zwangerschap in de baarmoeder overleden. Na de geboorte wilden wij haar graag mee naar huis nemen en de watermethode bleek daarvoor heel geschikt. Met haar ervaring heeft Nina ons liefdevol op weg geholpen en heeft zij ons het vertrouwen gegeven dit verder zelf te verzorgen. Zo hebben wij thuis in een kleine kring van familie en vrienden onze dochter kunnen verwelkomen en ook weer afscheid van haar kunnen nemen. In overleg heeft Nina een aantal dingen voor de begrafenis geregeld. Prettig hoe wij dit samen met haar konden afstemmen en er alle ruimte was voor onze eigen wensen. In deze week konden wij heel laagdrempelig contact met Nina opnemen. Zij heeft ons heel professioneel en vanuit haar hart en ervaring begeleid. Zij is liefdevol en zorgvuldig. En heeft prachtige foto’s van onze dochter en van het afscheid gemaakt. Wij hadden ons geen betere afscheidszorg kunnen wensen. Bedankt!

Lisette

24 januari 2019

Tineke & Roy

11 januari 2019

Karin

5 december 2018

Coen & Lori

29 november 2018

Wij hebben hierbij de hulp gehad van Nina. Zij kwam op de avond van het overlijden voor een eerste gesprek en beide hadden wij gelijk een goed gevoel. Nina begreep ons en dat kwam mede doordat ze sprak uit ervaring. De crematie zelf hebben we zeer klein gehouden met alleen directe familie en de support van Nina. Dit was zeer fijn mede doordat ze alles regelt maar wel op de achtergrond blijft. Ze liet ons echt de ruimte en gaf ons de mogelijkheid om in het moment te kiezen. Wat ons betreft is dit het beste wat Ima of in dit geval Nina doet. Als ouder weet je het ook even niet en dus moet je je hart volgen en beslissingen maken op het moment en vanuit emotie. Dit is het beste wat je kan doen. Dank je wel Nina voor de hulp en de mooie foto’s. Kus, Coen & Lori

Roy en Chantal

27 november 2018

Na een lange week van strijd, hoop, liefde en verdriet moesten we de zeer moeilijke beslissing nemen om haar te laten gaan. En ineens werden we geconfronteerd met het feit dat we een afscheid moesten gaan regelen. Vanuit het WKZ werd ons het advies gegeven om contact op te nemen met IMA. Zodoende kwamen we terecht bij Suzan, zij stond ons bij thuiskomst op te wachten. Voor ons was dit erg belangrijk, ook om Bregje een mooi plaatsje te geven in haar kamer en we konden meteen met allerlei vragen bij haar terecht. Ze heeft voor ons de praktische dingen geregeld en veel tips gegeven (liedjes/gedichten), zodat wij zelf de tijd hadden om een mooi en persoonlijk afscheid te maken voor Bregje. Ook haar tips voor de lange vingers met muisjes om ook het leven te vieren en het loslaten van de ballonnen met led-lichtjes hebben ervoor gezorgd, dat ondanks ons grote verdriet, het afscheid zo mooi was als we gewenst hadden. Op de dag van het afscheid heeft Suzan nog prachtige foto’s gemaakt, die ons zeer dierbaar zijn. Suzan heeft ons met veel liefde en zorg bijgestaan, we hadden niet beter kunnen wensen. Uit de grond van ons hart heel erg bedankt hiervoor! ❤

Manon

23 november 2018

Ook het contact met make a memory regelden ze we hadden die avond tot laat contact met Nina over de geboorte en afscheid van Lauren. De dag na de geboorte bracht Nina ons mooie meisje thuis. Ze maakte mooie foto’s, was er voor ons en het voelde meteen zo vertrouwd. Ook onze dochter van 4 voelde meteen dat Nina er 1 uit duizenden is.. Op de dag van het afscheid bracht Nina onze Lauren nog thuis en we brachten haar zelf naar het crematorium. Daar was een mooie dienst, waar Nina sprak en ongemerkt (maar zo waardevol) mooie foto’s maakte. Nina en Ruth, bedankt voor jullie goede zorgen!

Janine en Wesley

8 november 2018

Tijdens onze zwangerschap terecht gekomen bij ima afscheidszorg aangezien we met 12 weken te horen kregen dat onze zoon niet levensvatbaar was. We besloten de zwangerschap uit te dragen dus konden samen goed kijken en denken over het welkom en afcheid van Denley. Nina en Suzan zijn toen bij ons thuis op gesprek gekomen en het voelden meteen heel erg fijn en daarom besloten het welkom en afscheid door Ima te laten verzorgen. Hierna regelmatig contact gehad met beide dames. Suzan heeft samen met ons het afscheid geregeld en begeleid. Wat kijken wij terug naar een emotioneel maar erg mooi afscheid van onze zoon Denley. Het was erg fijn om alle vragen en onzekerheden meteen te kunnen delen waardoor we hierin goed begeleid werden. Dames bedankt voor alles wat jullie voor ons gedaan hebben! Liefs, Wesley, Janine en grote zus Kaylinn

Astrid

20 oktober 2018

Lieve Nina, We willen je bedanken voor je steun en hulp in de aanloop naar het afscheid van onze Shae Aïsah. Je was heel goed bereikbaar en stond meteen helemaal voor ons klaar, wat een verademing in deze nachtmerrie dat jij er voor ons was! Als ouder ben je afwezig ivm het leed wat je doormaakt, de manier waarop dit is opgevangen door jou is heel mooi. Het heeft veel indruk op de gemaakt hoe je dit leed hebt kunnen verzachten door een mooi afscheid te organiseren en de details erom heen waar je aan hebt gedacht. Ik ben je hier heel dankbaar voor en de herinneringen die we hebben gemaakt zijn me voor altijd dierbaar. BEDANKT…

Koen en Martine Meijerink

15 oktober 2018

Op 26-09-2018 stond onze wereld stil nadat we hoorden dat onze dochter Zara In mijn buik was overleden. Via Evelien van Ima hebben we een ontzettend goede, persoonlijke en proffesionele begeleiding gehad vanaf dat moment en ook na haar geboorte op 30-09-2018 en de week die daarop volgde.. We hebben keuzes moeten maken die we nooit hadden kunnen bedenken maar vooral achteraf zijn we heel blij dat alles voor ons zo op zn plaats is gevallen. Mede hierdoor hebben we de kostbare tijd die we haar bij ons thuis hadden, ontzettend van haar kunnen genieten! Vanaf het moment dat Evelien bij ons binnen kwam was het goed en dat gevoel is nooit weg gegaan. Hiervoor zijn we heel dankbaar!

Sharon, Alberto, Gabriëlla en mijn moeder Lucia en natuurlijk de rest van de familie

21 augustus 2018

Wij hebben de verschrikkelijke keuze gemaakt om onze dochter te laten gaan. Dit heeft ons ongekend veel verdriet gegeven maar door JOU werd het afscheid nemen dragelijk vooral omdat jij precies weet hoe wij ons voelen. Ik wil jou en IMA heel veel succes wensen. Nogmaals bedankt voor alle zorg die jullie onze dochter hebben gegeven en ons als ouders en grote zus van ons kleine vlindertje. Lieve Nina een beroep wat zo moeilijk lijkt maak jij zo makkelijk door jou persoonlijk aanwezigheid bedankt voor de zorgen en persoonlijk contact jij draagt voor altijd een speciaal plaatje in ons hart.

Sylvia

8 juli 2018

Lieve Suzan en Nina, Mijn lieve dochter van 19 jaar was onverwacht maar uiteindelijk met heel haar hart gewenst zwanger. Tijdens haar 20 weken echo waar ik als aanstaande oma bij mocht zijn bleek dat haar dochtertje een zeldzame en ernstige aangeboren afwijking had en er daardoor na de geboorte geen levenskansen voor haar zouden zijn. Er overheerste alleen maar intens verdriet en zij werd direct doorverwezen naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen waar aansluitend onderzoeken werden gedaan die helaas de diagnose bevestigden. Omdat mijn dochter had besloten haar dochter Noor nog even bij zich te willen houden om zo afscheid te kunnen nemen van haar is zij ingeleid en bevallen met 22 weken. Ze heeft de bevalling echt zo krachtig, mooi en vol liefde gedaan en Noor werd geboren. Net zoals haar moeder geen afscheid wilde nemen van haar wilde zij haar moeder ook nog niet verlaten en heeft tegen alle verwachtingen van de specialisten in nog 31 minuten geleefd. En kon Noor daardoor door haar mama nog met heel veel liefde gekust en geknuffeld worden, er is niets in mijn leven dat zoveel indruk op mij (als oma) heeft gemaakt als dat moment. En toen was er IMA, ons eerder al aanbevolen door een specialist in het Radboudziekenhuis. Suzan en Nina waren voor de geboorte al bij ons geweest en mijn dochter heeft toen al veel met hun kunnen bespreken. Niet alleen hoe zij de afscheidsbijeenkomst zou willen, waarbij echt alles bespreekbaar was, maar ook haar verdriet en angst. De lieve en steunende berichtjes in de speciaal aangemaakte app maar ook telefonisch, Suzan en ook Nina waren er echt altijd voor haar. De afscheidsbijeenkomst was zo bijzonder en mooi precies zoals mijn dochter het had gehoopt en wat was Suzan geweldig in de organisatie hiervan. Ook de foto’s die genomen zijn tijdens de bijeenkomst door Nina zijn zo dierbaar en op een hele mooie manier voel je bij het kijken naar deze foto’s de sfeer die er was. Mijn dochter is echt gedragen in deze intens verdrietige periode door de geweldige steun, liefde, respect en deskundigheid van Suzan en Nina en zou ik wensen dat iedere ouder die afscheid moet nemen van hun kindje de support zou kunnen krijgen van IMA afscheidszorg. Lieve meiden jullie zijn geweldig, nogmaals dankjewel!

Paula & Ivo

20 juni 2018

Twee weken geleden hebben we elkaar ontmoet, een dag nadat onze Sven levenloos ter wereld is gekomen. Wij vinden dat je ons op een erg fijne manier hebt begeleid tot aan en tijdens de crematie. Het voelde voor ons goed om te merken dat jij vanuit persoonlijke ervaring weet wat er in zo’n periode op je afkomt en ons tegelijkertijd alle vrijheid gaf om onze eigen persoonlijke keuzes te maken. Complimenten hoe je bij je aanwezigheid tijdens de crematie toch de gepaste afstand wist te vinden. Mede door jouw begeleiding hebben we op een mooie manier afscheid kunnen nemen van onze Sven. Dankjewel!

Floor & Hans

7 juni 2018

Ruben en Gerlinda en trotse broer Daan Noordam

1 mei 2018

Francien heeft ons goed begeleid, erg fijn! Sem heeft nog 7 dagen bij ons thuis kunnen zijn in zijn eigen wiegje. Alles is goed besproken in overleg , niks was te gek. Ook erg fijn dat ze zoveel tijd voor je nemen, je kon altijd terecht met een belletje of appje! Wat ook zo fijn is dat er zoveel foto’s zijn gemaakt tijdens de afscheidsdienst en begrafenis, door de foto’s terug te kijken kunnen we deze dag herbeleven. Heel fijn dat je in je verdrietigste periode van je leven bij jullie terecht kan. De ervaring en kennis is zo fijn, dat geeft een stukje rust. Nogmaals bedankt voor de begeleiding Francien en natuurlijk Ruth. Afscheid van onze Sem is precies gegaan zoals we wilden!

Carla

18 april 2018

Ik kan me niet voorstellen hoe ik dit proces zonder haar had doorstaan. Je hoopt er nooit meer gebruik van hoeven te maken maar dankzij haar denk ik toch graag terug aan mijn jongens.

Katinka en Fred

20 maart 2018

Je was van begin tot eind onmisbaar in onze zoektocht naar het allermooiste welkom en afscheid van onze meisjes. En daar zijn we je heel erg dankbaar voor. Veel liefs, Fred, Katinka, Faas en onze prachtige sterren Kiki en Meijs

Xander en Annemarie 

13 maart 2018

Lonneke en Merten

6 maart 2018

Nogmaals heel veel dank voor al je hulp, steun en begeleiding. We hebben het zo zo fijn gevonden. We denken terug aan een mooie en emotionele dag. ❤

Jolien en Bas

6 februari 2018

Saskia en Joeri

30 oktober 2017

Francien nogmaals hartelijk dank voor je begeleiding en de organisatie van een prachtig afscheid van onze meisjes. Saskia en Joeri
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.