Ervaringen van Ouders

Hier kun je lezen hoe ouders onze begeleiding hebben ervaren. Als je graag zelf je ervaringen wilt delen, kun je die ons mailen.

Johnny en Elianne

18 november 2020

Lieve Ruth,
We hebben onverwachts afscheid moeten nemen van onze zeven maanden oude Noor. We zijn enorm dankbaar dat jij ons hebt begeleid bij het afscheid van Noor, maar ook zeker bij de laatste dagen thuis met haar. Het is mooi om te zien hoe warm en lief jij met onze Noor om bent gegaan. Ook heb je er voor gezorgd dat we blijvende herinneringen hebben, door de voetafdrukjes en de foto’s.
Het is vreselijk om ons meisje te moeten missen, maar jij hebt het afscheid een heel stuk mooier gemaakt, dankjewel!

Lissette en Niels

20 oktober 2020

Lieve Jolan, Wat zijn we ontzettend blij met jouw lieve zorg voor onze Donny om hem een mooi en liefdevol afscheid te kunnen geven. Het had voor ons niet perfecter gekund en het heeft ons ook  een stukje rust gegeven en dat is zo fijn. We zijn je eeuwig dankbaar lieve Jolan.
Liefs, Niels, Lissette, Gemma, Lola en ons sterretje Donny⭐☀️

Danielle en Misha

24 september 2020

Na het overlijden van onze zoon Davy in de zwangerschap zijn we door het AMC Ziekenhuis geattendeerd op ima afscheidszorg. Zonder twijfel hebben wij ima direct gebeld. De volgende dag zat Ruth bij ons thuis en het voelde meteen vertrouwd. In de korte tijd dat onze zoon bij ons was wil je zoveel mogelijk tijd met hem doorbrengen maar moeten er ook veel keuzes gemaakt worden. Ruth heeft ons daarmee geweldig geholpen, ze kwam met zoveel mooie ideeën die we zelf niet hadden kunnen bedenken.
De kostbare herinneringen die in die week zijn gemaakt nemen we voor altijd met ons mee en daar zijn we Ruth eeuwig dankbaar voor.

Margreet en Florus

14 september 2020

Beste Ima, lieve Nina,
Wat zijn wij blij dat we na de stilgeboorte van ons zoontje Joël voor jullie als afscheidszorg hebben gekozen. Meteen na het eerste gesprek voelde het contact fijn, vertrouwd en warm aan. In een week waarin er zoveel op je afkomt is het heel erg prettig wanneer je niet hoeft na te denken over waar je een mandje voor je kindje zou kunnen vinden, en op welke manier je de mooiste herinneringen kunt maken in de kostbare tijd die je nog samen hebt. Vanuit Ima is zoveel mogelijk!
Nina, je bent echt een heel erg lieve, warme, meelevende en respectvolle vrouw! We hadden ons geen betere afscheidsondernemer kunnen wensen.

Karin en Hans

21 augustus 2020

Wat mooi dat Ima er speciaal is voor het afscheid van de allerkleinsten. Voor, rondom en na de geboorte van onze zoon hebben wij de zorg van Ima ervaren als een zeer betrokken en persoonlijke begeleiding en communicatie. Er werd meegedacht en alle wensen konden besproken worden. Bedankt Evelien en Ruth!

Lisette en Jethro

12 juni 2020

Wij zijn heel erg blij dat wij gekozen hebben voor Ima afscheidszorg. Ondanks het grote verdriet hebben wij er toch een mooie dag van kunnen maken. Ruth heeft goed naar onze wensen geluisterd en ons veel uit handen genomen. De gesprekken met Ruth hebben wij als zeer prettig ervaren en we voelden ons erg op ons gemak bij haar. Door haar ervaring heeft ze ons goed advies kunnen geven en vertrouwde haar daardoor in de keuzes die we moesten maken.

David en Esther

5 juni 2020

Op 29 april stond ons leven op zijn kop. Onze tweeling werd met een spoedkeizersnee ter wereld gebracht en vanwege een zeldzame complicatie heeft een van de meisjes het niet gered. Intens verdriet en grote blijdschap lagen dicht bij elkaar, prachtige Eva moeten verliezen en lieve Ize mogen verwelkomen.
Direct daarna moesten we een keuze maken voor een uitvaartonderneming. Diezelfde dag spraken we Francien en meteen de volgende dag kwam zij langs in het ziekenhuis. Een fijne, open, rustige maar daadkrachtige vrouw waarin we meteen vertrouwen hadden. Het vertrouwen dat zij ons zou helpen om lieve Eva een mooi afscheid te geven. Wij kregen volledig de ruimte om onze persoonlijke ideeën vorm te geven en daar waar nodig gaf zij tips en adviezen. Francien heeft niet alleen de uitvaart van Eva verzorgd maar ons ook heel fijn begeleid in ons proces van afscheid nemen. Ook de website van ima afscheidszorg heeft ons geholpen met bijvoorbeeld de keuzes wat betreft muziek. De dag zelf hebben wij een hele rustige, intieme en mooie dag gehad.
Een prachtig afscheid voor ons prachtige meisje.

Saskia en Damir

6 januari 2020

Tussen het moment van de 20 weken echo, waarin naar voren kwam dat onze dochter zou komen te overlijden, en de geboorte zaten twee weken. Twee hele verdrietige weken, maar ook twee weken waarin we haar afscheid konden voorbereiden. Via het AMC zijn we bij IMA afscheidszorg terecht gekomen.
Ruth heeft ons in deze periode begeleid en ons in laten zien dat wij, naast dat wij een kindje zouden gaan verliezen, ook ouders zouden worden. Hierdoor kwam de nadruk veel meer te liggen op mooie herinneringen maken in plaats van afscheid nemen.
Ruth heeft daarnaast ontzettend veel regelwerk bij ons weggenomen waardoor wij ons volledig konden richten op Yara. De week van kennis maken en afscheid nemen is voor ons van onschatbare waarde geweest. Wij zijn ontzettend blij dat wij voor IMA afscheidszorg hebben gekozen. Dank je wel Ruth!

Alex en Anne-Marie

17 november 2019

Wij hebben vrij plotseling afscheid moeten nemen van onze lieve zoon Christophe van bijna vijf maanden oud. Op intuïtie hebben wij in deze stressvolle en nare situatie de keuze gemaakt voor Ima Afscheidszorg. Dat bleek van begin af aan een goede keuze. Karen heeft het afscheid samen met ons vormgegeven en kwam steeds met veel tips om het net nog een stukje mooier te maken. Ze was steeds bereikbaar en beschikbaar en heeft er ook op de dag zelf voor gezorgd dat alles goed verliep. We hebben Christophe daarmee een prachtig en warm afscheid kunnen geven. Veel dank voor alles.

Inge Kolstee

26 oktober 2019

Wat hebben jullie het ongelofelijk goed gedaan. Van helemaal niks willen en “het” moet meteen weg, naar een prachtig welkom en mooi afscheid. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen.
Daan en Michelle hebben ook echt het gevoel gehad dat hun kindjes welkom geheten zijn en dat het een min of meer blije dag was met de geboorte van hun prachtige kinderen. Toen kwam een tussendag waarin ze tot steeds meer besef kwamen van afscheid nemen en waarin ze hun grenzen gingen verleggen. Meer tijd aanvragen om bij ze te zijn. Dingetjes als knuffel en foto (van papa, mama en zusje) met tekst meegeven in het mandje.
Meegaan naar het crematorium omdat ze uiteindelijk toch tot het laatst bij ze wilden zijn. Wat zijn zij gegroeid in die paar dagen en wat hebben jullie veel bereikt. Vooral gewoon de verhalen. Het vertellen over eigen ervaringen en die van een ander. Dat heeft zeker bij Daan geleid tot steeds meer er over nadenken. En waar Michelle vervolgens gelukkig in mee ging.
Daarna de dag van het afscheid. Waar zij dachten dat ze in het crematorium in een soort kantoor de kindjes moesten over leggen, werden ze ontvangen in een prachtige ruimte. De beertjes, de kaarsen en vooral ook de namen in hout die daar stonden maakten op hun een onvergetelijke indruk. Ze wilden het perse met z’n tweeën doen en waar wij dachten dat ze helemaal ingestort terug zouden komen, kwamen ze bijna gelukkig met een prachtig verhaal terug. Ze zijn die dag diep gegaan maar er waren ook hele mooie momenten. Het heeft een heel goed gevoel achter gelaten en dat is het allerbelangrijkste. Ontzettend veel dank voor jullie inzet en het delen van je persoonlijke ervaringen!!

Lieve groetjes van oma Inge (en opa natuurlijk)

Oh ja wat ze trouwens ook ontzettend fijn vonden waren de foto’s die meteen gestuurd werden. Ze hadden meteen iets om naar te kijken toen ze die dag thuis kwamen. Fijn dat jullie daar aan denken en deze dingen doen en zo snel!

Fleur van den Berghe

20 augustus 2019

9 maanden uitleven naar het moment dat we haar eindelijk konden zien en knuffelen.. we zaten op een roze wolk. Een dag later zaten we in de ergste nachtmerrie van ons leven. 5 dagen later moesten we afscheid nemen van onze mooie dochter Liv.
9 maanden regel je vanalles.. alles is er klaar voor. Maar hier ben je niet klaar voor.. nooit.. Plotseling sta je voor keuzes waar je eigenlijk helemaal niet over na wil denken. Een ding wisten we zeker, we wilden haar het mooiste afscheid ooit geven.. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe ziet een afscheid eruit bij zo’n lief klein meisje? Toch niet donker en grauw zoals op veel begrafenissen?  Hoe regel je alles met de chaos om je heen en al je verdriet?
Gelukkig was daar Ruth, ze voelde ons aan, ze wist precies de juiste dingen te zeggen en liet ons weten dat er heel veel mogelijk was. Dat het niet alleen een afscheid was, maar ook een Welkom. Ruth kwam met ideeën, maar gaf ons ook alle vrijheid om te zeggen wat we graag wilden. Ruth was er voor ons, haar aanwezigheid en haar persoonlijkheid was zo fijn! en wat was alles goed geregeld.
We hebben zoveel liefde gevoeld, onze laatste week met onze Liv. Haar afscheid was heel mooi, warm, lievelijk en met een roze gloed.. Voor altijd in ons hart.
Je bent een topper Ruth, nogmaals heel erg bedankt voor alles!

Liefs Joffrey en Fleur.
♡ Papa en mama van Liv ♡

Familie Dwarka Sing

20 juni 2019

Myrthe en Michael 

9 mei 2019

Stefan en Helen

2 mei 2019

Charlotte & Roderick

6 april 2019

Rik & Priscilla

18 februari 2019

Verder hebben wij het contact met Nina als zeer prettig ervaren. Het is fijn als iemand precies weet wat je doormaakt zonder het te hoeven uitleggen. Met behulp van Nina hebben wij op een goede manier afscheid kunnen nemen van Rens. We hebben ons niet bezig hoeven te houden met praktische zaken en konden al onze aandacht en liefde aan Rens schenken. Nogmaals bedankt voor alles!

Diane

4 februari 2019

Onze dochter is na 31 weken zwangerschap in de baarmoeder overleden. Na de geboorte wilden wij haar graag mee naar huis nemen en de watermethode bleek daarvoor heel geschikt. Met haar ervaring heeft Nina ons liefdevol op weg geholpen en heeft zij ons het vertrouwen gegeven dit verder zelf te verzorgen. Zo hebben wij thuis in een kleine kring van familie en vrienden onze dochter kunnen verwelkomen en ook weer afscheid van haar kunnen nemen.

In overleg heeft Nina een aantal dingen voor de begrafenis geregeld. Prettig hoe wij dit samen met haar konden afstemmen en er alle ruimte was voor onze eigen wensen. In deze week konden wij heel laagdrempelig contact met Nina opnemen. Zij heeft ons heel professioneel en vanuit haar hart en ervaring begeleid. Zij is liefdevol en zorgvuldig. En heeft prachtige foto’s van onze dochter en van het afscheid gemaakt.

Wij hadden ons geen betere afscheidszorg kunnen wensen. Bedankt!

Lisette

24 januari 2019

Tineke & Roy

11 januari 2019

Karin

5 december 2018

Coen & Lori

29 november 2018

Wij hebben hierbij de hulp gehad van Nina. Zij kwam op de avond van het overlijden voor een eerste gesprek en beide hadden wij gelijk een goed gevoel. Nina begreep ons en dat kwam mede doordat ze sprak uit ervaring.

De crematie zelf hebben we zeer klein gehouden met alleen directe familie en de support van Nina. Dit was zeer fijn mede doordat ze alles regelt maar wel op de achtergrond blijft. Ze liet ons echt de ruimte en gaf ons de mogelijkheid om in het moment te kiezen. Wat ons betreft is dit het beste wat Ima of in dit geval Nina doet. Als ouder weet je het ook even niet en dus moet je je hart volgen en beslissingen maken op het moment en vanuit emotie. Dit is het beste wat je kan doen.

Dank je wel Nina voor de hulp en de mooie foto’s.
Kus, Coen & Lori

Roy en Chantal

27 november 2018

Na een lange week van strijd, hoop, liefde en verdriet moesten we de zeer moeilijke beslissing nemen om haar te laten gaan. En ineens werden we geconfronteerd met het feit dat we een afscheid moesten gaan regelen.

Vanuit het WKZ werd ons het advies gegeven om contact op te nemen met IMA. Zodoende kwamen we terecht bij Suzan, zij stond ons bij thuiskomst op te wachten. Voor ons was dit erg belangrijk, ook om Bregje een mooi plaatsje te geven in haar kamer en we konden meteen met allerlei vragen bij haar terecht.

Ze heeft voor ons de praktische dingen geregeld en veel tips gegeven (liedjes/gedichten), zodat wij zelf de tijd hadden om een mooi en persoonlijk afscheid te maken voor Bregje. Ook haar tips voor de lange vingers met muisjes om ook het leven te vieren en het loslaten van de ballonnen met led-lichtjes hebben ervoor gezorgd, dat ondanks ons grote verdriet, het afscheid zo mooi was als we gewenst hadden.

Op de dag van het afscheid heeft Suzan nog prachtige foto’s gemaakt, die ons zeer dierbaar zijn.
Suzan heeft ons met veel liefde en zorg bijgestaan, we hadden niet beter kunnen wensen.
Uit de grond van ons hart heel erg bedankt hiervoor! ❤

Manon

23 november 2018

Ook het contact met make a memory regelden ze we hadden die avond tot laat contact met Nina over de geboorte en afscheid van Lauren. De dag na de geboorte bracht Nina ons mooie meisje thuis. Ze maakte mooie foto’s, was er voor ons en het voelde meteen zo vertrouwd. Ook onze dochter van 4 voelde meteen dat Nina er 1 uit duizenden is..
Op de dag van het afscheid bracht Nina onze Lauren nog thuis en we brachten haar zelf naar het crematorium. Daar was een mooie dienst, waar Nina sprak en ongemerkt (maar zo waardevol) mooie foto’s maakte.

Nina en Ruth, bedankt voor jullie goede zorgen!

Janine en Wesley

8 november 2018

Tijdens onze zwangerschap terecht gekomen bij ima afscheidszorg aangezien we met 12 weken te horen kregen dat onze zoon niet levensvatbaar was. We besloten de zwangerschap uit te dragen dus konden samen goed kijken en denken over het welkom en afcheid van Denley. Nina en Suzan zijn toen bij ons thuis op gesprek gekomen en het voelden meteen heel erg fijn en daarom besloten het welkom en afscheid door Ima te laten verzorgen. Hierna regelmatig contact gehad met beide dames. Suzan heeft samen met ons het afscheid geregeld en begeleid. Wat kijken wij terug naar een emotioneel maar erg mooi afscheid van onze zoon Denley. Het was erg fijn om alle vragen en onzekerheden meteen te kunnen delen waardoor we hierin goed begeleid werden. Dames bedankt voor alles wat jullie voor ons gedaan hebben!
Liefs, Wesley, Janine en grote zus Kaylinn

Astrid

20 oktober 2018

Lieve Nina,

We willen je bedanken voor je steun en hulp in de aanloop naar het afscheid van onze Shae Aïsah.
Je was heel goed bereikbaar en stond meteen helemaal voor ons klaar, wat een verademing in deze nachtmerrie dat jij er voor ons was!

Als ouder ben je afwezig ivm het leed wat je doormaakt, de manier waarop dit is opgevangen door jou is heel mooi. Het heeft veel indruk op de gemaakt hoe je dit leed hebt kunnen verzachten door een mooi afscheid te organiseren en de details erom heen waar je aan hebt gedacht. Ik ben je hier heel dankbaar voor en de herinneringen die we hebben gemaakt zijn me voor altijd dierbaar. BEDANKT…

Koen en Martine Meijerink

15 oktober 2018

Op 26-09-2018 stond onze wereld stil nadat we hoorden dat onze dochter Zara In mijn buik was overleden. Via Evelien van Ima hebben we een ontzettend goede, persoonlijke en proffesionele begeleiding gehad vanaf dat moment en ook na haar geboorte op 30-09-2018 en de week die daarop volgde.. We hebben keuzes moeten maken die we nooit hadden kunnen bedenken maar vooral achteraf zijn we heel blij dat alles voor ons zo op zn plaats is gevallen.
Mede hierdoor hebben we de kostbare tijd die we haar bij ons thuis hadden, ontzettend van haar kunnen genieten! Vanaf het moment dat Evelien bij ons binnen kwam was het goed en dat gevoel is nooit weg gegaan.
Hiervoor zijn we heel dankbaar!

Sharon, Alberto, Gabriëlla en mijn moeder Lucia en natuurlijk de rest van de familie

21 augustus 2018

Wij hebben de verschrikkelijke keuze gemaakt om onze dochter te laten gaan. Dit heeft ons ongekend veel verdriet gegeven maar door JOU werd het afscheid nemen dragelijk vooral omdat jij precies weet hoe wij ons voelen. Ik wil jou en IMA heel veel succes wensen. Nogmaals bedankt voor alle zorg die jullie onze dochter hebben gegeven en ons als ouders en grote zus van ons kleine vlindertje.
Lieve Nina een beroep wat zo moeilijk lijkt maak jij zo makkelijk door jou persoonlijk aanwezigheid bedankt voor de zorgen en persoonlijk contact jij draagt voor altijd een speciaal plaatje in ons hart.

Sylvia

8 juli 2018

Lieve Suzan en Nina,

Mijn lieve dochter van 19 jaar was onverwacht maar uiteindelijk met heel haar hart gewenst zwanger.

Tijdens haar 20 weken echo waar ik als aanstaande oma bij mocht zijn bleek dat haar dochtertje een zeldzame en ernstige aangeboren afwijking had en er daardoor na de geboorte geen levenskansen voor haar zouden zijn.
Er overheerste alleen maar intens verdriet en zij werd direct doorverwezen naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen waar aansluitend onderzoeken werden gedaan die helaas de diagnose bevestigden.

Omdat mijn dochter had besloten haar dochter Noor nog even bij zich te willen houden om zo afscheid te kunnen nemen van haar is zij ingeleid en bevallen met 22 weken.
Ze heeft de bevalling echt zo krachtig, mooi en vol liefde gedaan en Noor werd geboren.
Net zoals haar moeder geen afscheid wilde nemen van haar wilde zij haar moeder ook nog niet verlaten en heeft tegen alle verwachtingen van de specialisten in nog 31 minuten geleefd.
En kon Noor daardoor door haar mama nog met heel veel liefde gekust en geknuffeld worden, er is niets in mijn leven dat zoveel indruk op mij (als oma) heeft gemaakt als dat moment.

En toen was er IMA, ons eerder al aanbevolen door een specialist in het Radboudziekenhuis.
Suzan en Nina waren voor de geboorte al bij ons geweest en mijn dochter heeft toen al veel met hun kunnen bespreken. Niet alleen hoe zij de afscheidsbijeenkomst zou willen, waarbij echt alles bespreekbaar was, maar ook haar verdriet en angst.
De lieve en steunende berichtjes in de speciaal aangemaakte app maar ook telefonisch, Suzan en ook Nina waren er echt altijd voor haar.
De afscheidsbijeenkomst was zo bijzonder en mooi precies zoals mijn dochter het had gehoopt en wat was Suzan geweldig in de organisatie hiervan.
Ook de foto’s die genomen zijn tijdens de bijeenkomst door Nina zijn zo dierbaar en op een hele mooie manier voel je bij het kijken naar deze foto’s de sfeer die er was.
Mijn dochter is echt gedragen in deze intens verdrietige periode door de geweldige steun, liefde, respect en deskundigheid van Suzan en Nina en zou ik wensen dat iedere ouder die afscheid moet nemen van hun kindje de support zou kunnen krijgen van IMA afscheidszorg.

Lieve meiden jullie zijn geweldig, nogmaals dankjewel!

Paula & Ivo

20 juni 2018

Twee weken geleden hebben we elkaar ontmoet, een dag nadat onze Sven levenloos ter wereld is gekomen. Wij vinden dat je ons op een erg fijne manier hebt begeleid tot aan en tijdens de crematie. Het voelde voor ons goed om te merken dat jij vanuit persoonlijke ervaring weet wat er in zo’n periode op je afkomt en ons tegelijkertijd alle vrijheid gaf om onze eigen persoonlijke keuzes te maken. Complimenten hoe je bij je aanwezigheid tijdens de crematie toch de gepaste afstand wist te vinden. Mede door jouw begeleiding hebben we op een mooie manier afscheid kunnen nemen van onze Sven. Dankjewel!

Floor & Hans

7 juni 2018

Ruben en Gerlinda en trotse broer Daan Noordam

1 mei 2018

Francien heeft ons goed begeleid, erg fijn!
Sem heeft nog 7 dagen bij ons thuis kunnen zijn in zijn eigen wiegje.
Alles is goed besproken in overleg , niks was te gek.
Ook erg fijn dat ze zoveel tijd voor je nemen, je kon altijd terecht met een belletje of appje!

Wat ook zo fijn is dat er zoveel foto’s zijn gemaakt tijdens de afscheidsdienst en begrafenis, door de foto’s terug te kijken kunnen we deze dag herbeleven.

Heel fijn dat je in je verdrietigste periode van je leven bij jullie terecht kan. De ervaring en kennis is zo fijn, dat geeft een stukje rust.

Nogmaals bedankt voor de begeleiding Francien en natuurlijk Ruth.
Afscheid van onze Sem is precies gegaan zoals we wilden!

Carla

18 april 2018

Ik kan me niet voorstellen hoe ik dit proces zonder haar had doorstaan. Je hoopt er nooit meer gebruik van hoeven te maken maar dankzij haar denk ik toch graag terug aan mijn jongens.

Katinka en Fred

20 maart 2018

Je was van begin tot eind onmisbaar in onze zoektocht naar het allermooiste welkom en afscheid van onze meisjes. En daar zijn we je heel erg dankbaar voor. Veel liefs, Fred, Katinka, Faas en onze prachtige sterren Kiki en Meijs

Xander en Annemarie 

13 maart 2018

Lonneke en Merten

6 maart 2018

Nogmaals heel veel dank voor al je hulp, steun en begeleiding. We hebben het zo zo fijn gevonden. We denken terug aan een mooie en emotionele dag. ❤

Jolien en Bas

6 februari 2018

Saskia en Joeri

30 oktober 2017

Francien nogmaals hartelijk dank voor je begeleiding en de organisatie van een prachtig afscheid van onze meisjes.

Saskia en Joeri